2011. május 6., péntek
LASAGNE TÉSZTÁBA TEKERT SPÁRGA
Pár éve a "Spargeloni" receptjét próbáltam ki,ez a mai hasonlított rá. Csak elrontottam a tekerésnél, mert hosszában tettem bele a spárgákat és így nem lógtak ki a csodálatos fejük. Schwetzingeni spárga volt, közel 3 centi átméröjü;)
Hozzávalók 4 személyre:
1 kiló spárga, só, cukor,8 darab lasagne lap, 4 ek. krémsajt,3 ek. apróra vágott petrezselyem, 4 szelet fött sonka, 2 db. paradicsom apró kockákra vágva, 10 deka reszelt sajt
A spárgákat alaposan megpucoltam,fás végeit levágtam és forrásban lévö sós vízbe tettem amibe egy kevés cukrot is szórtam. 15 percig föztem, majd szürökanállal kivettem öket és a lasagnelapokat ugyanebben a vízben 1-2 percig föztem. Majd kivettem és hideg vízbe mártottam,utána letörölgettem.
A krémsajtot összekevertem a petrzselyemmel. A lasagnelapokat egy sütöpapírra kiterítettem,úgy,hogy kettö kicsit fedje egymást. Lásd fotó.
Megkentem öket a krémsajttal, sóztam,borsoztam,majd beterítettem egy-egy szelet sonkával.
A spárgákat 4 felé osztottam, és feltekertem a sonkás tésztába. Itt rontottam el, keresztbe kell belefektetni természetesen, kapkodtam:(
A biztonság kedvéért a tüzálló tálat is kibéleltem sütöpapírral,hogy ne ragadjon bele a tészta.
Beletettem a tekercseket, rászórtam a paradicsomkockákat, kicsit sóztam,borsoztam és beborítottam reszelt sajttal.
A sütöben 200 fokon, 15-20 percig sütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése