2011. május 5., csütörtök
SPÁRGAFEJEK BAZSALIKOMOS SPÁRGASZÓSZBAN
Forrás: INNEN
Nagyon jó ötlet a spárga kevésbé ehetö részéböl szószt készíteni. Semmiféle keményítö nem kerül bele, maga a spárga adja a sürüségét.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kiló fehér spárga, 1 liter zöldség alaplé, 1 hagyma, 3 deka vaj, 1 csokor bazsalikom, 5 deka krémföl, só, bors, örölt szerecsendió, cukor, zöldcitromlé
A spárgákat alaposan megpucoltam, a végüket levágtam, majd mindegyiket keresztben elfeleztem. A fejeket a forrásban lévö levesben 15 percig föztem.
A másik felét a spárgáknak apróra vágtam és a kockákra vágott hagymával együtt kevés olajon pár percig dinszteltem, majd 2 deci levest öntöttem hozzá a spárgafözöléböl és kb. 10 percig föztem, majd az apróra vágott bazsalikomlevelekkel és a krémföllel együtt botmixerrel lepüréztem.
Füszereztem.
A spárgafejeket lecsöpögtettem és a szósszal tálaltam. Szezámos szüzpecsenyét sütöttem hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése