Oldalak

2011. május 5., csütörtök

SZEZÁMMAGOS SZÜZPECSENYE




Hozzávalók 2 személyre:

kb. 30 deka szüzpecsenye / egyben/, 4 ek. szezámmag, olaj, só, bors

A szüzpecsenyét minden oldalán sóztam,borsoztam, majd egy serpenyöben,kevés olajon, körbe-körbe összesen kb. 5 percig halványra sütöttem.
Egy tányérba szórtam a szezámmagot, a húst megforgattam benne, egy tüzálló tálba tettem és 180 fokon, 15-20 percig sütöttem. Ha a szezámmag barnulni kezdene, takarjuk le fóliával.

Amikor letelt a 20 perc, kivettem és felszeltem.

7 megjegyzés:

  1. Finom lehet!A köret mi volt hozzá?

    VálaszTörlés
  2. Nellikém, az elözö bejegyzésben írt bazsalikomos spárgaszószos spárga volt a köret.

    VálaszTörlés
  3. Egyszer készítettem spárgát csőben sütve.Azóta nem csináltam még, de éppen a napokban láttam.

    VálaszTörlés
  4. El tudom képzelni, hogy nem csak jól néz ki. :)

    VálaszTörlés
  5. Egyszerűen szép és nagyszerű! Kedvencem a szűzpecsenye. Nagyszerű "dolgozni" vele. No, és a család nagyon szereti. Nagyon jól hangzik szezámmaggal, a köretről pedig csakis ugyanezeket tudnám elmondani...:)

    VálaszTörlés
  6. Nem vagyok mesterszakács, köszönöm:)Pont így vagyok én is vele, nem lehet elrontani.Így egyben sütve és a sütöben kicsit utána sütve,még finomabb.

    VálaszTörlés