SÜLT FETA
2 személyre
2 közepes hagyma, 4 nagyobb paradicsom /30 deka/, só, bors, 25 deka feta, 4 ek. olivaolaj, petrezselyem
A hagymákat vékonyra szeleteltem, a paradicsomokat szintén.
Két kis tüzálló serpenyöbe rétegeztem, sóztam, borsoztam.
A fetát két porcióra vágtam, a paradicsom tetejére tettem, meglocsoltam az olivaolajjal és a sütöben 240 fokon kb. 20 percig sütöttem.
Petrezselyemmel megszórva tálaltam.
éppen ma gondolkoztam, hogy mit készítsek a majdnem lejárt feta-sajtból. a kis tüzálló serpenyö is nagyon tetszik...
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNekem jobban ízlik a feta megsütve mint nyersen;) A pöttyös edényke Magyarországról származik, mindenféle formában kapható, nagyon szeretem én is:)