Oldalak

2009. augusztus 28., péntek

SÜLT FETA


SÜLT FETA

2 személyre

2 közepes hagyma, 4 nagyobb paradicsom /30 deka/, só, bors, 25 deka feta, 4 ek. olivaolaj, petrezselyem

A hagymákat vékonyra szeleteltem, a paradicsomokat szintén.
Két kis tüzálló serpenyöbe rétegeztem, sóztam, borsoztam.
A fetát két porcióra vágtam, a paradicsom tetejére tettem, meglocsoltam az olivaolajjal és a sütöben 240 fokon kb. 20 percig sütöttem.
Petrezselyemmel megszórva tálaltam.


2 megjegyzés:

  1. éppen ma gondolkoztam, hogy mit készítsek a majdnem lejárt feta-sajtból. a kis tüzálló serpenyö is nagyon tetszik...

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nekem jobban ízlik a feta megsütve mint nyersen;) A pöttyös edényke Magyarországról származik, mindenféle formában kapható, nagyon szeretem én is:)

    VálaszTörlés