2009. augusztus 17., hétfő
BAILEYS PANNA COTTA
FÜSZERES ESZTER oldalán találtam erre a finomságra.
Hozzávalók:
1 dl Baileys, 3 dl tejszín, 1,5 dl tej, 0,5 dl espresso kávé, cukor, ízlés szerint,1 rúd vanília, 4 lap zselatin, mák
A vanília rudat hosszában félbevágom, majd a tejszínnel elkevert tejbe kaparom a belsejét. Beledobom a kikapart vanília rudat is, és a cukorral és kávéval együtt gyöngyözve öt percig főzöm, majd elzárom alatta a lángot.
Közben hideg vízben beáztatom a zselatin lapokat, majd kinyomkodom belőle a vizet, és elkeverem a forró tejszínes krémbe.
Csak a legvégén öntöm bele a Baileys-t.
Hagyom szobahőmérsékletűre hűlni, közben néha megkeverem, hogy ne bőrösödjön be a teteje. Formákba öntöm, és 3-4 óra alatt hűtőben kihűtöm.
Tálalásnál egy fél pillanatra forró vízbe mártom a formát, és kifordítom belőle a panna cottát, majd megszórom a tetejét mákkal.
alhri: nem kaptam zselatin lapokat, Dr.Oetker zselatin fixet használtam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése