Oldalak

2009. augusztus 4., kedd

HARULA


HARULA/Forrás: Mária Hajková-Édeskönyv

1 kg hámozott krumpli, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, majoranna, 1 tojás, 1 kanál tejszín, 10 deka liszt, kis zsír a tepsibe

A burgonyát finomra reszeljük, hozzáadjuk a sót, a borsot, a szétnyomott fokhagymát, a majorannát, a tojást, tejszínt, lisztet és jól összekeverjük.
A pecsenyesütöt kizsírozzuk, a masszát rásimitjuk és forró sütöben aranysárgára sütjük.Ízlés szerint, tejföllel és reszelt sajttal tálalhatjuk.
alchri: sütöpapírral kibélelt, nagy tepsiben sütöttem így elég vékony, ropogós lett.


3 megjegyzés:

  1. Alchri!

    Ez a könyv nekem is megvan :-))
    nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Igazán gusztusos lett!!! Nekem is megvan ez a könyv, de így képpel illusztrálva egészen más a recept. Én is kifogom próbálni. Köszönöm!!!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Gesztenye és Gizi, örülök, hogy tetszik a kép róla, nagyon finom étel, már régen is sokat készítettem, de amióta blogolok, most csináltam elöször;)
    Szeretem ezt a könyvet én is:)

    VálaszTörlés