Oldalak

2008. augusztus 18., hétfő

Andalúz csirke/pulykamellfilé


ANDALÚZ CSIRKE/ PULYKAMELLFILÉ


3 db csirkemellfilé, 2 tojás, liszt, só, bors, olaj a sütéshez,A szószhoz:1 deci méz, 1 tk mustár, 1 tk szójaszósz.

A mellet 2, 5 cm-es kockákra vágom, sózom, borsozom. Ráöntöm a két felvert tojást, a kezemmel jól összekeverem. Majd annyi lisztet szórok rá, hogy állandó gyúrás közben, egy vastag massza vegye körbe a húsdarabokat.

Az olajat egy serpenyöben felhevítem és a húst aranybarnára sütöm benne. Közben elkészítem a szószt: A mézet felmelegítem és belekeverem a mustárt, meg a szójaszószt. A csirkével együtt tálalom. Rizs passzol hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése