Oldalak

2008. augusztus 2., szombat

Fügés mustárszósz



Fügés mustárszósz

Sült husokhoz, sajtokhoz vagy májpástétomokhoz isteni finom, chutneyhez hasonló finomság.

kb. 50 deka érett füge, 6-8 ek. barna cukor, 0,5 deci fehér balzsamecet, egy csipet örölt gyömbér, 1-2 ek. csípös mustár

A cukrot egy edényben karamellizáltam, rádobtam a megmosott, darabokra vágott fügét és együtt föztem. Az ecettel leöntöttem és lekvár sürüségüre föztem. Kicsit a botmixerrel püréztem, majd beleszórtam a gyömbért és belekevertem a mustárt. Ízlés szerinti mennyiséget, attól függ, ki mennyire bírja az eröset. Kis üvegekbe öntöttem, lezártam és amikor lehült, a hütöbe tettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése