Oldalak

2011. július 8., péntek

BORJÚMÁJ BERLINI MÓDRA



A borjúmáj fogalom volt eddig számunkra,ma megvalósult, életemben elöször megvettem és elkészítettem,berlini módra.
Hohentengenben töltöttünk pár napot és az egyik helybéli étterem elött nagy táblára kiírták,hogy "zsenge borjúmáj" szerepel az étlapon.
Gondoltuk megkóstoljuk,mivel még sosem ettük.
Megkérdeztem hogyan készítik. "Barna szósszal" volt a válasz....ezek után inkább Lasagnet rendeltünk és elhatároztuk,ha kapunk a hentesnél borjúmájat, inkább megvesszük és úgy sütjük meg ahogyan szeretnénk. Remekül felszerelt konyhánk volt a bérelt lakásban, a tányér is onnan származik;) A fotóért elnézést kérek, kapkodva készült,mivel rávetettük magunkat a májra;))

Berlini borjúmáj:

Hozzávalók 2 személyre:

30 deka borjúmáj csíkokra vágva, 1 nagy alma, 3 db. vöröshagyma, kevés vaj, só,bors

A hagymát karikákra, az almát vékony cikkekre vágtam. Egy serpenyöben kevés vajon elöször a hagymát kezdtem el dinsztelni, majd rádobtam az almát. Együtt sütöttem, sóztam,borsoztam.
Egyidöben egy másik serpenyöben a csíkokra vágott borjúmájat sütöttem meg kevés vajon kb. 1-2 percig forgatva.
Ráöntöttem a hagymás almára és együtt sütöttem még 1 percig. Sóztam,borsoztam és tálaltam.

1 megjegyzés: