2011. június 7., kedd
POHARAS PAVLOVA, AVAGY MENTSÜK AMI MENTHETÖ:)
Így nézett ki egyben:
Aledánál láttam utoljára egy gyönyörü Pavlova tortát és kedvet kaptam rá. A habcsókkal mindig hadilábon álltam, de most kitünöen sikerült a massza, kemény és fényes lett,ahogyan a nagykönyvben írva vagyon.
Szép kerek formát sikerült a sütöpapírra kennem, eddig minden rendben ment.
A recept szerint / sajnos nem Aledáét készítettem/ 100 fokon 3 óra hosszat kellett a sütöben szárítani.
Kinézetre gyönyörü lett, de úgy rásült a papírra,hogy semmivel nem tudtam leszedni,minél inkább próbáltam, annál inkább töredezett.....így hagytam.
Mivel kidobni nem akartam, poharas Pavlova lett belöle.
Hozzávalók:
4 tojásfehérje, 17,5 deka cukor, 1 csipet só, 1 tk. keményítö, 1 tk. ecet, 30 deka eper, 4 deci tejszín, 2 zacskó van. cukor
A szobahömérsékletü tojásfehérjét a habverövel félkeményre vertem, majd lassan beleadagoltam a cukrot, kb. 10 percig keményre vertem, a végén az ecetet és a keményítölisztet kevertem bele.
Egy sütöpapírra kb. 20 centis karikát rajzoltam, rásimítottam a habot,középen kicsit lelapítottam.
100 fokon 3 órát szárítottam.... / szerintem legközelebb vajjal vagy olajjal megkenem a papírt,hogy ne ragadjon rá/
Az epret megmostam és kis kockákra vágtam, a tejszínt a van. cukrokkal felvertem.
4 magas pohárba elöször az összetört habcsókból tettem egy-egy réteget, erre jött az eper, majd egy-egy adag tejszín. Utána megint habcsók, eper és a tetejére tejszín. A hütüben 2-3 órát állni hagytam.
Fantasztikus finom édesség lett!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez nagyon ügyes húzás volt!! :D
VálaszTörlésÍgy még enni is könnyebb ezt az édességet. Elfogadnék egy pohárral. :))
Barbi,nagyon hamar lecsúszott,az eredetit még nem ettem,de ezt a változatot biztosan egyszerübb enni;)
VálaszTörlésAlchri,nagyon jól gondoltad,olajjal kend meg a sütőpapírt(én is lekentem,sajnos nem írtam be,de kijavítom :( ) . A 3 órás sütés túl sok szerintem,nagyon kiszárítja és amiatt töredezett annyira.
VálaszTörlésNagyon is guszta lett a poharas változat és az ízre is megállja a helyét.
Ha nem mondod, akkor azt hiszem, hogy direkt. Nagyon jó ötlet
VálaszTörlésAleda,legközelebb pont úgy sütöm ahogyan Te.Az az érdekes,hogy belül még puha volt.Ha mégsem sikerül,marad a pohár;)
VálaszTörlésBianka,azért írtam le a leragadt massza történetét,hogy ha más is így jár,ne essen pánikba.Megmondom öszintén, én elöször dühömben a kukába vágtam volna,de aztán megnyugodtam és levakargattam a papírról és a poharakba tettem;)
VálaszTörlésKedves Blogger, sajnos nem találtam e-mail elérhetőséget. Kérem vegye fel a kapcsolatot velem a wichmanna@gmail.com címen. Köszönettel Wichmann Anna
VálaszTörlés