2011. június 13., hétfő
PASTA DE LUXE-SPAGETTI GARNÉLÁVAL ÉS FOKHAGYMÁVAL
Fogalmam nincsen miért hívják így, mert nem luxus étel, de nagyon finom recept. Egy kiló mélyfagyasztott garnéla 8 Euro volt, olcsóbb mint a szüzpecsenye. Igaz, egy mediterrán élelmiszerkereskedö nagykerben vettük,de az ázsiai boltokban sem drágább. Ugyanott vesszük a kedvenc borunkat is, amit a kedves portugál barátainknál ittunk elöször és azóta imádjuk. Könnyü,nyári fehérbor. Kitünöen passzolt a "de luxe" spagettihez;)
4 személyre a hozzávalók:
40 deka garnéla, 40 deka spagetti, 5 deka vaj, 3-4 nagy gerezd fokhagyma, 2 ek. reszelt citromhéj, 2 ek. citromlé, bazsalikomlevelek és frissen reszelt parmezán,só,bors, 1 kk. "Erös Pista"
A spagettit forrásban lévö vízben "al dente" megföztem. Közben az apróra vágott fokhagymát a vajon egy nagy wokban / serpenyö is megfelel/ kicsit dinszteltem,majd rátettem a garnélákat. 3 percig együtt sütöttem,sóztam,borsoztam.
A megfött spagettit leszürtem, beleöntöttem a wokba, ráöntöttem a citromlevet,beleszórtam a reszelt citromhéjat és a csíkokra vágott bazsalikomot, Erös Pistát és 1-2 percig kevergetve sütöttem.
Frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaltam,a fotó még a sajt nélkül készült.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Puszi Neked Budapestről!
VálaszTörlésKipróbálom, az összes gondom az, hogy nem tudom mit rejt az "al dente" és hogy magyar fehér bor is jó-e, vagy induljunk Portugáliába a megfelelőért. Míg ezt meg nem tudom, FÖVÖK A SAJÁT LEVEMBEN (kánikula van)
Szia Éva:) Almádiban vagyunk,tegnap érkeztünk;)
VálaszTörlésAz al dente azt jelenti,hogy nem trutya puhára fözni a spagettit,hanem legyen egy kis minimális keménysége még. Fehérborból meg az Irsai Olivért tudom ajánlani hozzá,én itthon azt venném mellé;) Puszilunk Bennteket!