Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet vékony borjúcomb, 1 rozmaring ág, 10 deka olajban eltette aszalt paradicsom, 2gerezd fokhagyma, 5 deka magozott fekete olivabogyó, 10 deka frissen reszelt parmezán,b4 ek. oloivaolaj, 1/4 liter száraz fehérbor, 1 deci hús alaplé, só, bors, keményítöliszt, köret:hez: 50 deka cseresznye paradicsom, rozmaring, oregano, bazsalikom,olivaolaj,só bors
A húst fólia alatt kiklopfoltam. A paradicsomot lecsöpögtettem, az olivabogyóval,fokhagymával, rozmaringgal együtt apróra vágtam, a reszelt parmezánnal és a paradicsom olajával krémesre kevertem.
A sütöt 160 fokra felmelegítettem.
A kiterített hússzeletekre felkentem a masszát és feltekertem,fogpiszkálóval összetüztem.
A tekercseket sóztam,borsoztam és foró olivaolajban egy serpenyöben minden oldalukon pirosra sütöttem. Egy jénai tálba tettem a roládokat, ráöntöttem a bort, a húslevest és lefedve kb. 40 percig puhára pároltam.
Közben a paradicsomokat megmostam, félbevágtam, egy serpenyöben kevés olivaolajon a felaprított friss zöldfüszerekkel együtt felmelegítettem,sóztam,borsoztam.
A roládokat kiszedtem a pároló léböl. A levet keményítöliszttel besürítettem. A roládokat félbevágva a szósszal és a langyos paradicsommal tálaltam.
Rozmaringos burgonya vagy fehérkenyér passzol hozzá.
Fantasztikusan néz
VálaszTörlésKöszi:) Nagyon finom! Az eredeti recept nem írja hozzá a szószt,szerintem nagyon passzol hozzá.
VálaszTörlés