2011. április 11., hétfő
MÁLNÁS CSODA
A bárány után édességnek a vendégek ezt a finomságot kapták. Kismanka írta be 2002-ben az nlc "mit fözzek holnap" nevü topicjára, örök hálám érte;)
Nagyon sokszor elkészítettem már, mások is és mindig sikere volt.
Hozzávalók: 7-8 személyre úgy,hogy mindenki repetázott;) /30 X 23 centis jénai üvegtálba tettem le/
3 doboz, azaz 600 gramm tejföl / 10%-os/, 3 doboz= 6 deci tejszín, kb. 24 db. babapiskóta, vaniliáscukor, porcukor ízlés szerint, 20 deka málna / ebböl pár szem dekorációnak/, 20 deka vegyes erdei gyümölcs, reszelt citromhéj
A tejfölt az ízlés szerinti porcukorral,reszelt citromhéjjal, vaniliás cukorral összekevertem. A tejszínt jól behütöttem és utána felvertem.
Óvatosan összekevertem a tejföllel.
Ezzel a krémmel kezdtem a rétegezést a jénai tálban.
Rá jött egy sor morzsolt babapiskóta / most morzsoltam elöször, különben egyben is hatható/.
Erre potyogtattam a még mélyhütött málnát és erdei gyümölcsöt / a fele adagot/.
Megint a krém jött.
Utána a második sor morzsolt piskóta, a málna és erdei gyümölcs másik fele.
A végére a krém került.
Fagyasztott málnákkal és pisztáciával dekoráltam, majd a hütöbe tettem.
Tálalásnál a legnagyobb fagylaltos kanalammal adagoltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez tényleg csoda jól néz ki! El is mentettem a receptet. Köszi!
VálaszTörlésSzivesen;) Hálás vagyok én is Kismankának érte;)
VálaszTörlésEz tényleg csodás lehetett:-)
VálaszTörlésValóban passzol rá ez az elnevezés;)
VálaszTörlésGuszta szeretem!
VálaszTörlésÉn is;)
VálaszTörlésNagyon szeretjük mi is ezt az édességet. Ez a pisztáciás díszítés nagyon feldobja, jók a színek! Ráadásul szuper ötlet ez a fagyis-kanállal való adagolás. :)
VálaszTörlésSzemi,spontán ötlet volt a pisztácia,meg a nagy fagyis kanál is;)de ezentúl így fogom adagolni;)
VálaszTörlés