Oldalak

2011. április 11., hétfő

MÁLNÁS CSODA






A bárány után édességnek a vendégek ezt a finomságot kapták. Kismanka írta be 2002-ben az nlc "mit fözzek holnap" nevü topicjára, örök hálám érte;)
Nagyon sokszor elkészítettem már, mások is és mindig sikere volt.

Hozzávalók: 7-8 személyre úgy,hogy mindenki repetázott;) /30 X 23 centis jénai üvegtálba tettem le/

3 doboz, azaz 600 gramm tejföl / 10%-os/, 3 doboz= 6 deci tejszín, kb. 24 db. babapiskóta, vaniliáscukor, porcukor ízlés szerint, 20 deka málna / ebböl pár szem dekorációnak/, 20 deka vegyes erdei gyümölcs, reszelt citromhéj

A tejfölt az ízlés szerinti porcukorral,reszelt citromhéjjal, vaniliás cukorral összekevertem. A tejszínt jól behütöttem és utána felvertem.
Óvatosan összekevertem a tejföllel.
Ezzel a krémmel kezdtem a rétegezést a jénai tálban.
Rá jött egy sor morzsolt babapiskóta / most morzsoltam elöször, különben egyben is hatható/.
Erre potyogtattam a még mélyhütött málnát és erdei gyümölcsöt / a fele adagot/.
Megint a krém jött.
Utána a második sor morzsolt piskóta, a málna és erdei gyümölcs másik fele.
A végére a krém került.
Fagyasztott málnákkal és pisztáciával dekoráltam, majd a hütöbe tettem.
Tálalásnál a legnagyobb fagylaltos kanalammal adagoltam.

8 megjegyzés:

  1. Ez tényleg csoda jól néz ki! El is mentettem a receptet. Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Szivesen;) Hálás vagyok én is Kismankának érte;)

    VálaszTörlés
  3. Valóban passzol rá ez az elnevezés;)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretjük mi is ezt az édességet. Ez a pisztáciás díszítés nagyon feldobja, jók a színek! Ráadásul szuper ötlet ez a fagyis-kanállal való adagolás. :)

    VálaszTörlés
  5. Szemi,spontán ötlet volt a pisztácia,meg a nagy fagyis kanál is;)de ezentúl így fogom adagolni;)

    VálaszTörlés