2011. április 2., szombat
MUHAMMARA
Líbiai paprikakrém. Pár napja sült paprikából készítettem hasonlót, abban nem volt kétszersült. Ez a recept azért egyszerübb,mert ehhez nyersen kell a paprikát felhasználni.
Hozzávalók:
4 darab piros színü paprika, 10 deka dió, 4 darab kétszersült, 6 ek. olivaolaj, 2 fokhagymagerezd, só
A paprikákat megmostam, félbevágtam, az ereket,magokat eltávolítottam. Kis darabokra vágtam. A dióval,fokhagymával, összetördelt kétszersülttel, olivaolajjal, kevés sóval egy edényben a botmixerrel összepüréztem.
Ízlés szerint tehetünk bele csípös paprikakrémet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De jó! Még csak nem is hallottam róla eleddig.
VálaszTörlésPár éve egy házibuliban készítette az ünnepelt,én is csak azóta ismerem.Nagyon finom, igazi nyári kence;)
VálaszTörlésTetszik, főleg mert nyers a paprika. Én csak nyersen eszem meg. Éppen ezért például a lecsót sem szeretem.
VálaszTörlés