Oldalak

2011. január 13., csütörtök

SPENÓT TÜKÖRTOJÁSSAL


Nagyon szeretem a kettöt együtt, de most a spenótot egy kicsit másképpen készítettem.

Hozzávalók 1 személyre:

30 deka mélyfagyasztott, natúr! spenót, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, kb. 6-8 deka reszelt sajt, 1 tojás

A spenótot egy kis lábosban lassan felengedtem, pár percig kis tüzön forraltam, majd egy finom szürön keresztül alaposan lecsepegtettem. Belenyomtam a fokhagymát, füszereztem,végül hozzákevertem a reszelt sajtot.
Egy tálaló gyürü segítségével a tányérra adagoltam és a tükörtojással a tetején tálaltam.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós! Ezt biztosan kipróbáljuk, mert szeretjük a spenótot. Pláne tükörtojással.

    VálaszTörlés
  2. MJ, nálam is kedvenc, a hagyományos,zsemlés,rántásos spenótot is imádom, csak hát az kevésbé diétás;) Egyelöre én is ennél a változatnál maradok;)

    VálaszTörlés
  3. Zsemlés! Drága jó nagyanyám mindig úgy készítette. Tejbe áztatott zsemlével. Most már az égieknek főz. Talán újra a gróf úrnak, mint leány korában.

    VálaszTörlés
  4. Hm...az bizony, tejbe áztatott zsemle volt. Nekem is nagymamám készítette így.Sült csirkevért sok hagymával is ö csinált nekem mindig, ö vágta le a csirkét;) Na azt sem ettem azóta sem,ma már sokan rosszul lesznek a hallatán,de én szerettem.

    VálaszTörlés