2011. január 26., szerda
MARCIPÁNOS PANNA COTTA
Kinézetre nem különbözik a többitöl, de ízre.....marcipán kedvelök imádni fogják!
Hozzávalók 4-6 személyre:
4 deci tejszín, 10 deka marcipán massza, 3 lap zselatin, 5 deka cukor, 1 zacskó van. cukor
A zselatinlapokat hideg vízbe áztattam.
A tejszínbe reszeltem a marcipánt, beleszórtam a cukrot, van. cukrot és lassan felmelegítettem, majd sürün kevergetve felforraltam.
Beletettem a jól kinyomkodott zselatint, összekevertem és kis szilikon muffinformákba öntöttem.
3-4 óra hosszára a hütöbe tettem, majd kiborítva, áfonyával és piritott tört mandulával tálaltam. Az áfonya mélyhütött volt, egy kevés cukorral felengedtem, langyosra melegítettem.
Több mint 6 formába jutott, de mivel picik, volt aki kettöt is megevett belöle.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ide "vezénylem" leányom, Ő imádja a marcipánt.
VálaszTörlésMJ, na akkor ezt imádni fogja;)
VálaszTörlésHa marcipán van benne csak finom lehet!:-)
VálaszTörlésNelli, és nem is kevés,10 deka 4 deci tejszínben;)
VálaszTörlésÉn tuti imádnám! :)
VálaszTörlésOFF: Kedves Alchri, szeretettel meghívlak a Duna-játékra, ami tegnap indult a http://trendo-dunaquiz.blogspot.com blogon. És ha megtisztelnél egy odaillő "német" recepttel, hálásan fogadnám :)
VálaszTörlés