Oldalak

2009. szeptember 1., kedd

SAJTOS POGÁCSA


Anyukámtól kaptam jó pár éve ezt a receptet, nagyon szeretjük, finom,ropogós pogácsa lesz belöle.

Ami jó benne: napokkal elötte összegyúrható, a hütöben, fagyasztó zacskóban tárolható nyersen a tészta, de egy titka van, naponta ki kell egyszer nyújtani és hajogatni. Ettöl lesz késöbb szinte leveles a tésztája.

Hozzávalók:

50 deka liszt, 25 deka margarin, 12, 5 deka reszelt sajt, 1 tojás, kb. 1 deci tejföl, 2 dkg élesztö

Az élesztöt kis langyos, cukros tejben felfuttatni.
Utána mindent összegyúrni és párszor kinyújtani, hajtogatni.
Sütés elött tojással megkenni, köménnyel megszórni.

4 megjegyzés:

  1. Hűűűűűűű,de gyönyörű ez a tál pogácsa:-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Belly:) Sajnos nem mi ettük meg, rendelésre készült;)

    VálaszTörlés
  3. Szia! Mennyi ideig és hány fokon sütöd? Köszi a választ!

    VálaszTörlés
  4. Vikica, 200 fokon alsó-felsö lánggal kb. 20-25 percig. Nem szeretem ha nagyon megpirul.

    VálaszTörlés