2009. szeptember 21., hétfő
MAROKKÓI CSIRKE
2 személyre
2 csirkecomb, 2 deka friss gyömbér, 1/2 tk. kurkuma, 1/4 tk. fahéj, 3 ek. olivaolaj, 1 hagyma, 1 fokhagymagerezd, 2 ek. mandula / a vékony,barna héjával/ bors, só, 3, 5 deci csirkeleves, 15 deka couscous, 2 ek. mazsola, 1/2 csokor petrezselyem
A gyömbért apróra vágtam, egy edényben a kurkumával, fahéjjal, olajjal összekevertem és a csirkecombokkal együtt egy fagyasztó zacskóba pakoltam. Jól összeráztam és 30 percig állni hagytam a hütöben.
A hagymát szeletekre, a fokhagymát apróra vágtam, a mandulát durvára törtem és egy serpenyöben olaj nélkül megpiritottam.
A csirkecombokat kivettem a zacskóból, egy lábosban forró olajon minden oldalán megpiritottam, sóztam, borsoztam.
A hagymát és a fokhagymát hozzáadtam, 2 percig tovább sütöttem, majd beleöntöttem levest és 35 percig lefedve föztem.
A couscoust és a mazsolát hozzáöntöttem és további 10 percig, fedövel föztem.
Utána még füszereztem és a piritott mandulával és a peterzselyemmel megszórva tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
hú, ezt muszáj lesz kipróbálnom, nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésKöszi Kikyou;) Nagyon finom is és egyszerü elkészíteni. Jó étvágyat hozzá!
VálaszTörlés