Anyukámtól kaptam jó pár éve ezt a receptet, nagyon szeretjük, finom,ropogós pogácsa lesz belöle.
Ami jó benne: napokkal elötte összegyúrható, a hütöben, fagyasztó zacskóban tárolható nyersen a tészta, de egy titka van, naponta ki kell egyszer nyújtani és hajogatni. Ettöl lesz késöbb szinte leveles a tésztája.
Hozzávalók:
50 deka liszt, 25 deka margarin, 12, 5 deka reszelt sajt, 1 tojás, kb. 1 deci tejföl, 2 dkg élesztö
Az élesztöt kis langyos, cukros tejben felfuttatni.
Utána mindent összegyúrni és párszor kinyújtani, hajtogatni.
Sütés elött tojással megkenni, köménnyel megszórni.
Hűűűűűűű,de gyönyörű ez a tál pogácsa:-)
VálaszTörlésKöszönöm Belly:) Sajnos nem mi ettük meg, rendelésre készült;)
VálaszTörlésSzia! Mennyi ideig és hány fokon sütöd? Köszi a választ!
VálaszTörlésVikica, 200 fokon alsó-felsö lánggal kb. 20-25 percig. Nem szeretem ha nagyon megpirul.
VálaszTörlés