Oldalak

2009. szeptember 21., hétfő

MAROKKÓI CSIRKE


2 személyre

2 csirkecomb, 2 deka friss gyömbér, 1/2 tk. kurkuma, 1/4 tk. fahéj, 3 ek. olivaolaj, 1 hagyma, 1 fokhagymagerezd, 2 ek. mandula / a vékony,barna héjával/ bors, só, 3, 5 deci csirkeleves, 15 deka couscous, 2 ek. mazsola, 1/2 csokor petrezselyem

A gyömbért apróra vágtam, egy edényben a kurkumával, fahéjjal, olajjal összekevertem és a csirkecombokkal együtt egy fagyasztó zacskóba pakoltam. Jól összeráztam és 30 percig állni hagytam a hütöben.

A hagymát szeletekre, a fokhagymát apróra vágtam, a mandulát durvára törtem és egy serpenyöben olaj nélkül megpiritottam.

A csirkecombokat kivettem a zacskóból, egy lábosban forró olajon minden oldalán megpiritottam, sóztam, borsoztam.

A hagymát és a fokhagymát hozzáadtam, 2 percig tovább sütöttem, majd beleöntöttem levest és 35 percig lefedve föztem.

A couscoust és a mazsolát hozzáöntöttem és további 10 percig, fedövel föztem.

Utána még füszereztem és a piritott mandulával és a peterzselyemmel megszórva tálaltam.

2 megjegyzés:

  1. hú, ezt muszáj lesz kipróbálnom, nagyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Kikyou;) Nagyon finom is és egyszerü elkészíteni. Jó étvágyat hozzá!

    VálaszTörlés