Sokat kerestem a neten is meg a palacsintás könyvemben is valami hasonló receptet, de nem találtam.
Így összeszedtem az itthon lévö alapanyagaimat és megcsináltam ezt az édességet.
Hozzávalók:
12 palacsinta, baracklekvár, 5-6 deka dió, porcukor, vaj, tejszín, borsodó
A palacsintákat megtöltöttem baracklekvárral, feltekertem majd 2 centis szeletekre vágtam. Egy tüzálló tálat kivajaztam, szép sorban beletettem a palacsinta csigákat, megszórtam a diós porcukorral, egy kevés tejszínnel meglocsoltam és a forró sütöben pirosra sütöttem.
Borsodóval tálaltam.
Borsodó:
2 tojás, 10 deka cukor, citromhéj, 2,5 deci fehérbor
A tojásokat a cukoral egy lábosban habosra kevertem és hozzáöntöttem a fehérbort, beletettem a citromhéjat, majd lassú tüzön addig kevertem a habverövel, amíg emelkedni nem kezdett.
Hú, ez fantasztikus lehet, pont a szám íze szerint való.
VálaszTörlésKéremszépen, minek is ide szakácskönyv?
VálaszTörlésMennyei lehetett :-)
Köszönöm Lányok;)
VálaszTörlésTényleg nagyon finom volt és valóban gondban voltam, mert kerestem, kerestem és semmi ehhez hasonló, egyszerü valamit nem találtam.
Mindenkinek nagyon ízlett, bekerült a kedvencek közé;)
Na, majd utána nézek a palacsinták könyvében! Bár sztem felesleges, mert ez szuper! :)))
VálaszTörlés