2008. november 6., csütörtök
FOKHAGYMÁS CROUTON
FOKHAGYMÁS CROUTON
Mivel nem vagyunk nagy kenyeresek, mindig marad egy kevés. Szeletelve vesszük általában, így már csak csíkokra és utána kis kockákra kell vagdosni, hogy ezt a finom croutont elkészíthessem. Mi csak úgy magában, borhoz, proseccohoz esszük, krumplichips és sósmogyoró helyett;)
bármilyen kenyér apró kockákra vágva, egy kevés fehérbor, pár csepp olaj, só, bors, fokhagyma
A kenyérkockákat meglocsoltam a borral,/ nem szabad tocsognia!/, meg egy kisl olajjal. Sóztam, borsoztam és rányomtam 3-4 gerezd fokhagymát. Óvatosan összekevertem, inkább összeráztam és a forró sütöben aranybarnára sütöttem. Ott is megforgattam egyszer.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ezt kipróbálom, mert sok krémleveshez adok krutont a gyerkőcöknek. Azt esetleg lehet tudni, hogy meddig állna ez el, ha többet készítenék?
VálaszTörlésSzia! Az igazság az,hogy nálunk 2 nap alatt elfogy,mert krumplichips helyett ezt nassoljuk italokhoz;) de szerintem fém dobozban lezárva talán egy hétig is eláll.
VálaszTörlésKöszi, kipróbálom!
VálaszTörlés