FOKHAGYMÁS CROUTON
Mivel nem vagyunk nagy kenyeresek, mindig marad egy kevés. Szeletelve vesszük általában, így már csak csíkokra és utána kis kockákra kell vagdosni, hogy ezt a finom croutont elkészíthessem. Mi csak úgy magában, borhoz, proseccohoz esszük, krumplichips és sósmogyoró helyett;)
bármilyen kenyér apró kockákra vágva, egy kevés fehérbor, pár csepp olaj, só, bors, fokhagyma
A kenyérkockákat meglocsoltam a borral,/ nem szabad tocsognia!/, meg egy kisl olajjal. Sóztam, borsoztam és rányomtam 3-4 gerezd fokhagymát. Óvatosan összekevertem, inkább összeráztam és a forró sütöben aranybarnára sütöttem. Ott is megforgattam egyszer.
Ezt kipróbálom, mert sok krémleveshez adok krutont a gyerkőcöknek. Azt esetleg lehet tudni, hogy meddig állna ez el, ha többet készítenék?
VálaszTörlésSzia! Az igazság az,hogy nálunk 2 nap alatt elfogy,mert krumplichips helyett ezt nassoljuk italokhoz;) de szerintem fém dobozban lezárva talán egy hétig is eláll.
VálaszTörlésKöszi, kipróbálom!
VálaszTörlés