Oldalak

2008. november 3., hétfő

Thüringeni sertésszelet


10 napos magyarországi tartózkodásom alatt csak egyszer sikerült föznöm, ugyanis anyukám költözése miatt nem voltam használható konyha közelében.

Ez az egy alkalom a balatoni konyhánkban volt, ahol anyukám barátait hívtuk meg vasárnap ebédre. Mion KÓKUSZOS SÜTÖTÖKKRÉMLEVESÉT föztem meg és utána ezt a nagyon finom, jól elöre elkészíthetö sült húst sütöttem meg. A fotó nem éppen profi róla, majd ha egyszer jobbat sikerül fényképeznem, kicserélem:)

THÜRINGENI SERTÉSSZELET

5-6 szelet sertéshús,/ otthon hosszú karajt vettem hozzá, itt tarjából szoktam készíteni/ 4-5 hagyma, olaj, só, bors, 1-2 tk.kakukkfü, 300ml tejszín / habtejszínt használtam/

A szeleteket kb. 3 darabba vágni, a hagymákat karikázni. A húst jó erösen sózni, borsozni, majd egy serpenyöben a forró olajon erösen, mindkét oldalukon megpiritani.
Utána ugyanebben a hagymát megsütni.

Egy tüzálló tálba rétegezni, elöször a hús egy részét beletenni, kakukkfüvel megszórni, a hagymával beborítani és kevés tejszínnel leönteni. A maradék húst rátenni, füszerezni, a maradék hagymával beborítani.A végén annyi tejszínt ráönteni, hogy belepje.

24 órán át,lefedve a hütöben állni hagyni!!!!

Utána a hideg sütöbe tolni és fólia nélkül,150 fokon 2 és fél órán át sütni. Krumplipüré vagy rizs passzol hozzá.


4 megjegyzés:

  1. A hétvégén elkészítettem...elképesztően finom volt! Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szivesen, örülök,hogy Neked is ízlett, szerintem is fantasztikusan finom étel!

    VálaszTörlés
  3. Ez volt a mai ebédünk, isteni, volt. A recepted elérhetőségét elküldöm a barátnőimnek, lepjék meg vele ők is családjaikat és arassák le a babérokat! Köszönjük! Ági

    VálaszTörlés
  4. Nagyon örülök,hogy ízlett ;)

    VálaszTörlés