Oldalak

2008. november 21., péntek

PADLIZSÁN DARÁLTHÚSSAL


PADLIZSÁN DARÁLTHÚSSAL

3 közepes padlizsán, 1 nagydarab pritaminpaprika, 1 nagy hagyma, 1 deci olivaolaj, 50 dkg darálthús, 5 ek. paradicsompüré, 2 tk. örölt római kömény, só, 3 gerezd fokhagyma

A padlizsánt kb. 2 cm-es kockákra vágni. A paprikát és a hagymát apró kockákra vágni. Az olajat egy egy nagyobb edényben felmelegíteni, a darálthúst közepes lángon átsütni. A hagymát, a paprikát és a padlizsánt hozzáadni és mindent együtt 10 percig, gyenge tüzön átsütni. A paradicsompürét, a rómaiköményt hozzáadni, összekeverni, majd 1/4 liter vizet hozzáönteni, sózni és lefedve az egészet kb. 20 percig készre fözni. A végén a fokhagymát szétnyomni és belekeverni. Hidegen vagy melegen, kenyérrel, rizzsel vagy couscoussal tálalni.

1 megjegyzés:

  1. Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet.
    Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen.
    Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni bejegyzésedet, akkor a blogodra fog eljutni. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
    Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info[kukac]miner[pont]hu ímél-címre.

    Miner.hu

    VálaszTörlés