2012. szeptember 24., hétfő
SAJTOS RAKOTT KELKÁPOSZTA
Hozzávalók:
1 kis fej kelkáposzta, 3 szál sárgarépa, 15 deka sajt / Gouda,Ementáli/ 3 tojás, 2,5 deci tej, kevés olaj,só,bors, maroknyi napraforgó mag
A kelkáposzta leveleit forrásban lévö vízben 4 percig blansíroztam,majd lecsepegtettem. A sárgarépát megpucoltam,kis kockákra vágtam és 10 percig föztem, / a kelkáposzta fözövízében/,majd egy szürökanállal kiszedtem.
Közben a tojást a tejjel, a reszelt sajttal összekevertem,füszereztem.
Egy tüzálló tálat olajjal kikentem és a kellevelek egy részével kibéleltem,sóztam,borsoztam.Erre a sárgarépa fele jött/ füszereztem/,majd a sajtos,tojásos keverék egyharmadával leöntöttem. Megint kellevél,sárgarépa,sajtos öntet. A zöldségeket rétegenként sóztam,borsoztam.
Legfelülre kelkáposztalevelek kerültek,amiket a sajtos öntettel zártam le.
220 fokon kb. 30 percig sütöttem,közben egy kis serpenyöben megpirítottam a napraforgómagokat, amiket az utolsó 10 percben rászórtam és együtt sütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szuper! Én azt szeretem, ha a kelkáposztalevelek kicsit barnára sülnek.
VálaszTörlésAz asszonykámat megkérem, hogy alkosson hasonlót!
Az eredeti recept 2 percet ír a blansírozásra,2 perc helyett 4 percig maradt a forró vízben és még így is ropogós volt a sütés után;)
VálaszTörlésSzerelem első olvasásra! Imádom a zöldségféléket, a sajtot így ezt mindenképp ki kell próbálnom. Köszönet a receptért!
VálaszTörlésNagyon szívesen Edi;)
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik Erika!Felveszem az elkészítendők listájára.:-)
VálaszTörlésgreat blog:)
VálaszTörlésfollow you!
http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/