Oldalak

2012. szeptember 24., hétfő

SAJTOS RAKOTT KELKÁPOSZTA


Hozzávalók:

1 kis fej kelkáposzta, 3 szál sárgarépa, 15 deka sajt / Gouda,Ementáli/ 3 tojás, 2,5 deci tej, kevés olaj,só,bors, maroknyi napraforgó mag

A kelkáposzta leveleit forrásban lévö vízben 4 percig blansíroztam,majd lecsepegtettem. A sárgarépát megpucoltam,kis kockákra vágtam és 10 percig föztem, / a kelkáposzta fözövízében/,majd egy szürökanállal kiszedtem.

Közben a tojást a tejjel, a reszelt sajttal összekevertem,füszereztem.

Egy tüzálló tálat olajjal kikentem és a kellevelek egy részével kibéleltem,sóztam,borsoztam.Erre a sárgarépa fele jött/ füszereztem/,majd a sajtos,tojásos keverék egyharmadával leöntöttem. Megint kellevél,sárgarépa,sajtos öntet. A zöldségeket rétegenként sóztam,borsoztam.

Legfelülre kelkáposztalevelek kerültek,amiket a sajtos öntettel zártam le.

220 fokon kb. 30 percig sütöttem,közben egy kis serpenyöben megpirítottam a napraforgómagokat, amiket az utolsó 10 percben rászórtam és együtt sütöttem.




6 megjegyzés:

  1. Szuper! Én azt szeretem, ha a kelkáposztalevelek kicsit barnára sülnek.
    Az asszonykámat megkérem, hogy alkosson hasonlót!

    VálaszTörlés
  2. Az eredeti recept 2 percet ír a blansírozásra,2 perc helyett 4 percig maradt a forró vízben és még így is ropogós volt a sütés után;)

    VálaszTörlés
  3. Szerelem első olvasásra! Imádom a zöldségféléket, a sajtot így ezt mindenképp ki kell próbálnom. Köszönet a receptért!

    VálaszTörlés
  4. Nekem is nagyon tetszik Erika!Felveszem az elkészítendők listájára.:-)

    VálaszTörlés
  5. great blog:)

    follow you!

    http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/

    VálaszTörlés