18 centis kerek,kapcsos formában sütöttem meg, mert az eredeti mennyiséget feleztem.
Hozzávalók a 18 centis formához:
17 deka 70%-os kakaótartalmú csokoládé, 90 ml tejszín, 2-3 ek. konyak, 3 tojás, 5 deka barnacukor, 1 csipet só, kakaópor
A tojásokat a cukorral és a csipet sóval, világos masszává kevertem. A tejszínt megmelegítettem és felolvasztottam benne az apróra tördelt csokoládét,majd a végén hozzáadtam a konyakot.
A tojáskrémet óvatosan összekevertem a csokoládékrémmel.
A kivajazott,liszttel meghintett formába öntöttem és 180 fokon kb. 30-35 percig sütöttem.
Kakaóporral megszórva tálaltam. Langyos gyümölcsszósz, tejszínhab,vagy hideg fagyi, vaniliaszósz, vagy borsodó passzol hozzá.
Nagyon csokis, nagyon guszta, nagyon ennék belőle! :o)))
VálaszTörlésKrisz, nagyon örülök,hogy tetszik, megtisztelsz vele,hiszen Te aztán tényleg a csodásabbnál csodásabb dolgokkal lepsz meg minket!:))
VálaszTörlésEz még tán az én szénhidrát-szegény diétámba is beleférne:))
VálaszTörlésNagyon klassz!:)
Csokibomba! Szuper! Kár hogy "minuszolnom" kell. :))
VálaszTörlésEzt most nagyon megenném! :)
VálaszTörlésRoza,próbáld ki;) nem bánod meg:)
VálaszTörlésMJ, már Te is?? A környezetemben mindenki "minuszol" :( ez a torta különben az ünnepek alatt készült, most már nálunk sincs édesség az ebéd után...
Szemi, én is:)) de nincs és egyelöre nem is lesz:)