Hozzávalók egy 18 centis kapcsos tortaformához:
2,5 deci frissen fözött,forró espresso kávé, 10 deka sötét kakaópor, 2 tojás, 1,5 deci napraforgóloaj, 20 deka liszt, 20 deka barna cukor, 5 gramm sütöpor, 5 gramm szódabikarbóna, 5 gramm só
A mázhoz:
1 deci tejszín, 2,5 deka vaj, 1 gramm Fleur de Sel / tengeri só/, 7,5 deka jó minöségü tejcsokoládé, 1,5 deka sötét kakaópor
2 deci espressót a 10 deka kakaó porral összekevertem. A 2 tojást az olajjal majonéz sürüségü krémmé kevertem.
A lisztet a cukorral, sütöporral, szódabikarbónával,sóval összekevertem,majd hozzáöntöttem a kakaós kávét és az olajos tojásokat. Egy fakanállal alaposan összedolgoztam.
Egy 18 centis kapcsos tortaformát vajjal kikentem, kakaóporral megszórtam,beleöntöttem a masszát.
180 fokon,45 percig sütöttem /tüpróba/.
A mázhoz a tejszínt a kakaóporral elkeverve felmelegítettem,majd az apróra tördelt csokoládét hozzáadtam. Addig kevertem amíg el nem olvadt, utána a vaj és a só került bele.
A tortát a sütöböl kivéve 15 percig hülni hagytam, majd a formából kivettem és egy fa tálca nehezékkel egyenesre "préseltem".
A maradék fél deci espressoval meglocsoltam és amikor teljesen lehült, a mázzal leöntöttem.
Jujj, ez maga a kísértés! A csokit nagyon szeretem a kávéval, ráadásul ez a torta gyönyörű! Receptet elmentettem, köszi!
VálaszTörlésAz a helyzet, hogy a tortákkal hadilábon állok. Szinte nem eszem meg egyiket sem. Ezzel azonban kivételt tennék! :)
VálaszTörlésCsiperke,szívesen:)
VálaszTörlésMJ, ez valóban igazi "férfitorta";)) Abszolút nem édes.
VálaszTörlésHát ez nagyon ott van, nagyon!
VálaszTörlésJegyeztem :-)