Oldalak

2011. október 30., vasárnap

KRÉMSAJTOS ROLÓK




Nálunk "Schillerlocken" formáknak nevezik, de habrolónak is ismert.
Két nagyságban árulják.

A sajtos roló a kedvencem, de néha túl tömény...
Kipróbáltam egy egyszerü,saját ízlésem szerinti krémsajtos recepttel.

Hozzávalók:

1 csomag készre nyújtott levelestészta, kevés vaj, 20 deka philadelphia jellegü krémsajt, só, bors,10 deka olajban eltett aszalt paradicsom, bazsalikom, kevés tej

A paradicsomot lecsepegtettem, sóztam,borsoztam, apróra vágtam. Összekevertem a krémsajttal és a vékony csíkokra vágott bazsalikommal.

A levelestésztából vékony csíkokat vágtam, a vajjal megkent habrolókra tekertem. A tejjel megkentem, majd vagy mákba vagy szezámmagba forgattam öket.

Forró sütöben aranybarnára sütötöttem.

Még melegen lehúztam öket a formáról és amikor kihültek, megtöltöttem a krémmel.

10 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik:-)
    Én a sajtos roló krémjét mascarponéval és sajtkrémmel készítem.

    VálaszTörlés
  2. Gesztenye, akkor benézek hozzád;) Eddig csak a lisztes krémmel találkoztam.

    VálaszTörlés
  3. Már a látvánnyal "halálra ettem" magam. :))

    VálaszTörlés
  4. Kedves MJ,azt azért ne!! Hiányoznál a megjegyzéseiddel;)

    VálaszTörlés
  5. Én is sajtkrémmel töltöm, mi is nagyon szeretjük.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szeretem. Bizony más, mikor az ember maga csinálja ;-)

    VálaszTörlés
  7. Ok! Egyet visszatettem a tálra. :)) Köszönöm! :))

    VálaszTörlés
  8. Nelli,majd édes töltelékkel is kipróbálom:)

    VálaszTörlés
  9. Notburga,nekem az elkészítése is külön élmény:)

    VálaszTörlés
  10. MJ, mivel az utolsó volt, akkor most leoltom a lámpát:)))

    VálaszTörlés