Bármilyen sütötökböl elkészíthetö. A Hokkaido elönye, nem kell meghámozni:)
Hozzávalók 2 személyre:
50-60 deka Hokkaido tök, 1 db. vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, olivaolaj, kakukkfü, 1/2 liter zöldség alaplé, 1-2 ek. citromlé, só, bors, tökmagolaj, piritott tökmagok
A hagymát és fokhagymát apróra vágtam, egy lábosban az olajon kicsit dinszteltem. Hozzáadtam a kis kockákra vágott tököt, kb. 8 percig közepes lángon együtt pároltam.
A kakukkfüvel,sóval,borssal füszereztem, majd a zöldség alaplével leöntöttem.
30 percig puhára föztem.
A botmixerrel püréztem, citromlével ízesítve, elömelegített tányérokban, tökmagolajjal és a piritott tökmagokkal megszórva tálaltam.
A kép nagyon tetszik. Pont sütőtökkrémleves készítettem ma én is, csak nem hokkaidoból. Imádjuk a sütőtökkrémlevest. Ha Hokkaidot kapot, ezt is kipróbálom :)
VálaszTörlésFinom lehet!Ki fogom próbálni.
VálaszTörlés