2011. szeptember 4., vasárnap
VANILIAKRÉM MASCARPONÉVAL,MÁLNÁVAL,HANUTÁVAL
Ez a recept is a kedvenc füzetemböl származik;)
Kell hozzá egy alap vaniliakrém,majd a tetejére amit akarunk, vagy amink éppen otthon van, a fantáziánktól függ;)
Nekem fagyasztott málna és apróra vágott Hanuta került rá:)) csoki cookies helyett;)
Hozzávalók a krémhez, 4 személyre:
5 deci tej, 4 deka keményítöliszt, 7,5 deka cukor, 2 tojássárgája, vaniliáscukor, 25 deka mascarpone, 5 ek. narancslé
1 deci tejet a keményítöliszttel,tojássárgájával,cukorral összekevertem. A maradék 4 deci tejet a vaniliáscukorral felforraltam, majd a keményítölisztes keveréket beleöntöttem, állandó keverés közben 1/2 percig föztem.
Amikor langyosra hült, a mascarponéhoz öntöttem a narancslével együtt, simára kevertem.
Kis tálkákba osztottam.
A tetejére málna és apróra vágott Hanuta került.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Húúú, ez nagyon kedvemre való! Vittem a receptet! :)
VálaszTörlésEgészségedre! :)
VálaszTörlésJujj, ez nagyon jól hangzik. Vaníliás és krémes, gyümölcsös és friss, de csokis és roppanós is egyszerre. Ki kell próbálnom! :)
VálaszTörlésLora,gyorsan elkészül,próbáld ki feltétlenül,jó étvágyat hozzá;)
VálaszTörlés