Nagyon szeretem a Hokkaido tököt, almával, jó sok curryvel és kókusztejjel kombinálva ISTENI!!
Hozzávalók 2 személyre:
1 kisebb Hokkaido tök, 1 nagyobb savanykás alma, 1 doboz / 400 ml/ kókusztej, 2 nagy hagyma, kis darab friss gyömbér, curry, só, cukor, citromlé, kevés olaj
A hagymákat apró kockára vágtam és egy serpenyöben az olajon üvegesre dinszteltem. A Hokkaido tököt alaposan megmostam, kettévágtam, magjait eltávolítottam, majd kis kockákra vágtam. Ezt a tököt nem kell meghámozni.
Hozzáadtam a hagymához, közepes lángon lefedve, együtt kb. 10 percig dinszteltem. Sóztam, megszórtam curryvel. Az almát megmostam, a csumáját kivágtam és héjastól kis kockákra vágtam, beletettem a tök mellé.
Beleöntöttem a kókusztejet, a frissen reszelt gyömbért, még kicsit utánaízesítettem curryvel, sóval és elöször kb. 5 percig lefedve föztem, majd fedö nélkül még kb. 5-8 percig.
Citromlével és egy csipet cukorral ízesítettem, piritott kókuszreszelékkel megszórva tálaltam.
Magában ettem, de rizs, vagy couscous, vagy bármilyen hús mellé is finom lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése