2010. szeptember 10., péntek
VÉGRE MEGINT FÜGE SZEZON;)
Nagy örömömre megjelentek nálunk az üzletekben a fügék ;)
Pár napja vettem 4-5 szép példányt, volt hozzá itthon egy kis darab szüzpecsenye és egy henger alakú kecskesajt.
Pár tornyot készítettem belölük;)
2 személyre:
kb. 10-15 deka szüzpecsenye, 4 füge, kb. 5 deka kecskesajt, só, bors, olivaolaj
A húst, a fügéket és a sajtot vékony szeletekre vágtam. A húst egy serpenyöben mindkét oldalán hirtelen megsütöttem, sóztam,borsoztam.
Egy kis tüzálló tálban egy-egy szelet fügére tettem egy-egy szelet húst, majd megint fügét, erre a szeletelt kecskesajtot, végül megint egy-egy szelet fügét.
Az egészet meglocsoltam a hús kisült szaftjával és a sütöben addig sütöttem amíg a sajt folyékony nem lett.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon jó recept!!!!!!!!!!
VálaszTörlésAmilyen egyszerű, olyan művészi! Hű, de rég ettem fügét!
VálaszTörlés