Oldalak

2010. szeptember 10., péntek

VÉGRE MEGINT FÜGE SZEZON;)


Nagy örömömre megjelentek nálunk az üzletekben a fügék ;)
Pár napja vettem 4-5 szép példányt, volt hozzá itthon egy kis darab szüzpecsenye és egy henger alakú kecskesajt.

Pár tornyot készítettem belölük;)

2 személyre:
kb. 10-15 deka szüzpecsenye, 4 füge, kb. 5 deka kecskesajt, só, bors, olivaolaj

A húst, a fügéket és a sajtot vékony szeletekre vágtam. A húst egy serpenyöben mindkét oldalán hirtelen megsütöttem, sóztam,borsoztam.
Egy kis tüzálló tálban egy-egy szelet fügére tettem egy-egy szelet húst, majd megint fügét, erre a szeletelt kecskesajtot, végül megint egy-egy szelet fügét.
Az egészet meglocsoltam a hús kisült szaftjával és a sütöben addig sütöttem amíg a sajt folyékony nem lett.

2 megjegyzés: