Oldalak

2008. október 7., kedd

HAGYMÁS SERTÉSTOKÁNY


HAGYMÁS SERTÉSTOKÁNY

2 adaghoz

20 deka hagyma, 1 piros színü paprika, 30 deka sovány sertéshús csíkokra vágva, só, bors, olaj, 1 deci fehérbor, 2 deci zöldség vagy húsleves, 2 ek. Creme fraiche / 20 %-os tejföl/, oregano

A hagymát félbevágni és 1/2 centi széles szeletekre vágni. A paprikát megmosni, magházát eltávolítani és szintén csíkokra vágni.

A húst sózni, borsozni és egy serpenyöben kevés olajon pirosra sütni, kivenni. A visszamaradt zsiradékban a hagymát és a paprikát megpiritani, a húst visszatenni és a fehérborral leönteni, füszerezni. A bort, lassú tüzön kb. a felére redukálni.

A hús vagy zöldséglevest ráönteni és felforralni, lefedve puhára párolni.

Amikor puha a hús, a creme fraiche-t belekeverni, esetleg még sóval, borssal füszerezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése