WW Family zöldséges tésztarakottas
4 személyre
2 hagyma, 2 fokhagymagerezd, 10 deka gépsonka, 1 tk. margarin, 15 deka sárgarépa, 1 cukkini, 20 deka gomba, 6 paradicsom, 2,5 deci sovány tej, 2 ek. keményítöliszt, 6 ek. zöldfüszeres krémsajt, só, bors, 1 csipet örölt szerecsendió, 6 ek. kukorica, 4 ek. zöldborsó, 54 deka pillangótészta
A hagymát a fokhagymával apróra vágjuk és a margarinon a kockákra vágott sonkával megpiritjuk. A répát karikákra, a cukkinit elöször hosszában félbevágjuk, majd vékony "félholdakra" szeljük. a gombát ha nagyok negyedeljük, ha kicsik, egyben hagyjuk, a paradicsomokat kockákra vágjuk.
Mindent a serpenyöbe dobunk a sonkás,hagymás keverékhez, lefedve pár percig pároljuk. A tejet beleöntjük és a keményítö liszttel sürítjük. Belekeverjük a krémsajtot, füszerezzük.
A végén a kukoricát és a zöldborsót tesszük hozzá és a fött tésztával felváltva rétegezve egy tüzálló tálba tesszük. 180 fokon 20 percig sütjük.
Személyenként 5,5 pont.
alchri: egy részére reszelt sajtot szórtam és úgy sütöttem át.
Family Gemüse Nudelauflauf
Für 4 Personen
2 Zwiebeln, 2 Knoblauchzehen, 100 g gekochter Schinken, 1 TL Pflanzenmargarine, 150 g Karotten, 1 Zucchini, 200 g Champignons, 6 Tomaten, 250 ml fetarme Milch, 2 EL heller Saucenbinder, 6 EL Kräuterfrischkäse, Salz, Pfeffer, 1 Prise geriebene Muskatnuss, 6 EL Mais, 4 EL Erbsen / TK/, 540 g Schleifennudeln
Zwiebeln würfeln, Knoblauchzehen zerdrücken, und Schinken in Streifen schneiden. Margarine in einer beschichteten Pfanne erhitzen, Zwiebeln, Knoblauch und Schinken darin andünsten.
Karotten in Scheiben, Zucchini halbieren und in Halbmonde schneiden, Champignonms vierteln und Tomaten würfeln. Gemüse in die Pfanne geben und ca. 5 Min. garen.
Milch angießen, Saucenbinder einstreuen, aufkochen lassen, Kräuterfrischkäse einrühren und kräftig mit Salz, Pfeffer und Muskatnuss abschmecken. Mais und Erbsen unterheben, mit den Nudeln abwechselnd in eine Auflaufform schichten und im vorgeheizten Backofen bei 180 Grad ca. 20 Min. backen.
Pro Person: 5,5 Points
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése