Oldalak

2009. március 21., szombat

KÍNAI ÉDES SAVANYÚ SERTÉS


KÍNAI ÉDES SAVANYÚ SERTÉS

50 deka szüzpecsenye, 5 deka bambuszrügy vékony csíkokra vágva, 1 vékony szál póré, 1 deka gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 20 deka vékony karikára vágott répa, 10 ek. rizsbor vagy sherry, 2 ek. cukor, 1 ek. rizs vagy almaecet, 1-2 ek. keményítöliszt, olaj, 4 ek. sürített paradicsom, szójaszósz, 1 ek. cukor

A húst 3 x 3 centis darabokra vágtam, 2-3 ek. szójaszósszal és 1 ek. cukorral összekevertem, állni hagytam.

A sherryt a 2 ek. cukorral, 1 csipet sóval, az ecettel és a kevés vízben feloldott keményítöliszttel egy kis csavaros üvegben összeráztam.

A pórét vékony karikákra , a gyömbért és a fokhagymát nagyon apróra vágtam.

A wokot felmelegítettem és egy kevés olajon elöször a húst minden oldalán pirosra sütöttem. Rádobtam a pórét, a répát,a gyömbért és a fokhagymát és az egészet addig sütöttem amíg a hús át nem sült.

Utána beleöntöttem a bambuszt és hozzáadtam a paradicsompürét. Kicsit sütöttem, majd ráöntöttem a sherrys-keményítölisztes keveréket, röviden felforraltam.

Ha túl sürü lenne, kis vízzel higíthatjuk.

Ha szükséges, még cukorral, ecettel ízesíthetjük.





3 megjegyzés:

  1. Imádom!!!! Szólhattál volna, hogy ezt csinálsz, akkor elugrottam volna :)))))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretjük mi is a kínait. Már egy adag hús (csirke) be van készítve a hűtőbe, kifejezetten azzal a céllal, hogy valami hasonló, nálunk édes-csípős finomság legyen belőle...

    VálaszTörlés
  3. Mian, legközelebb szólok;)

    Napmátka, így most készítettem elöször, sokkal egyszerübb mint az eddigi receptjeim.Azért az ananász hiányzott belöle, érdekes módon ebbe nem írta. Jó étvágyat hozzá Nektek is;)

    VálaszTörlés