Oldalak

2009. március 20., péntek

KARIB SERPENYÖS DARÁLTHÚS GYÖMBÉRES RÉPÁVAL


KARIB SERPENYÖS DARÁLTHÚS GYÖMBÉRES RÉPÁVAL

4 személyre:
80 dkg darált hús, 1 hagyma, 1 db zöld szinü paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 piros és zöld szinü kis pepperoni, 3 ek olaj, só, bors, 1 tk római kömény, 4 paradicsom, 2 ek. mazsola, 8 deka mag nélküli, zöld olivabogyó

A hagymát és a paprikát apró kockára vágni, a fokhagymát szétnyomni, a peperonikat megmosni, hosszában kettévágni, kimagozni és vékony csikokra vágni.

Az olajat felheviteni, elöször a hagymát, majd a paprikakockákat beledobni a serpenyöbe, 2 percig kavargatva piritani, utána jön a fokhagyma, peperoni és a darálthús.

Addig sütni, amig a hús darabos nem lesz.
Sóval, borssal, római köménnyel füszerezni.

A paradicsomot forró vizzel leforrázni, majd hideg vizzel leöblinteni, lehúzni a héját, apró kockákra vágni.
Majd a mazsolával és az olivabogyókkal együtt a húshoz adni.

Fedö nélkül, közepes lángon, 15 percig fözni.

GYÖMBÉRES KARIB RÉPA

50 deka sárgarépa, 1 kis hagyma, 1 kis darab gyömbérgyökér, 2 fokhagymagerezd, kis vaj, só

A répát megmosni, pucolni majd kb. 1/2 cm-es karikákra vágni. A hagymát, fokhagymát, gyömbért apróra vágni.

A vajat egy edényben feolvasztani, rádobni a hagymát és a gyömbért, 3-4 percig sütni, de nem lebarnitani.
A fokhagymát hozzáadni és a répát beletenni. Sózni és 5 percig dinsztelni.
1 deci vizet hozzáönteni és lefedve kb. 10 percig fözni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése