Oldalak

2009. március 22., vasárnap

INDIAI VÖRÖSLENCSE LEVES


INDIAI VÖRÖSLENCSELEVES LEVES

35 deka vöröslencse, 3 paradicsom, 1 nagy hagyma, 2 centis darab gyömbér, kb. 1 liter zöldségleves, 1/2 tk. kurkuma,2 deci tejszín, só, bors, 5 deka vaj, 1 ek. olaj, 1 ek. római kömény

A lencsét megmosni. A paradicsomot megmosni, kimagozni és kis kockákra vágni. A gyömbért lereszelni.

A lencsét a gyömbérrel a paradicsommal, kurkimával és a zöldséglevessel egy lábosba teni, lassan felforralni. Kis lángon kb. 30 percig fözni.

Utána a botmixerrel lepürézni, közben hozzáönteni a tejszínt. Újra kis lángon felforralni, sózni, borsozni.

A vajat egy serpenyöben felhevíteni, a vékony szeletekre vágott hagymát a római köménnyel együtt beletenni és kevergetve aranybarnára sütni, majd a levest ezzel tálalni.


1 megjegyzés: