Oldalak

2009. március 3., kedd

TOSZKÁNAI CSOKITORTA MEGGYEL


TOSZKÁNAI CSOKITORTA MEGGYEL

Most szögletes formában sütöttem meg a bemásolt recept fele adagját és megszórtam böségesen meggyel.

20 deka keserü csokoládé, 20 deka vaj, 10 deka liszt, 30 deka cukor, 6 tojás

A sütöt 180°C-ra felfüteni, egy kerek, 26 cm-es átméröjü formát sütöpapírral kibélelni.
A csokit, forró vízfürdöben, a vajjal együtt felolvasztani.
Elektromos habverövel összekeverni a lisztet, cukrot, tojást, míg egy világosabb massza nem lesz.
A felolvadt csokit óvatosan hozzákeverni, a formába önteni és kb. 35-45 percig sütni.
A torta a tetején kemény, belül krémes.
A felvágás elött, teljesen lehülni hagyni.

4 megjegyzés:

  1. Őrületesen, döbbenetesen, hihetetlenül jól néz ki, még mindig kapkodom a levegőt.

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Na meg nagyon finom is;)

    VálaszTörlés
  3. Húha, most estünk túl egy tömény csoki brownie-n, kísértetiesen hasonló lett az eredmény :-)

    Felül kérges, belül krémesen lágy... A mérleget meg jól eldugtam :-D

    VálaszTörlés
  4. Viki :))
    Gondolkodtam, hogy browniet sütök, de aztán beugrott ez a bevált receptem. Browniet málnával próbáltam valamikor, na ott is vigyázni kell a mérleggel;))

    VálaszTörlés