Oldalak

2009. március 15., vasárnap

FÜSTÖLT CSÜLKÖS CALZONE


Kicsit magyarosított változata a calzonénak. Fött, füstölt csülökkel és savanyúkáposztával töltöttem meg. Sikere volt;)

FÜSTÖLT CSÜLKÖS CALZONE

2 kis darab füstölt csülök,2-3 babérlevél, pár szem bors, 1 kiló liszt, 1 zacskó szárított élesztö, 1/4 liter tej, 2 deci olivaolaj, 1 kk. só, 2 ek. cukor, 20 deka sav. káposzta, mustár, tejföl, örölt bors

A lisztböl az élesztövel, a tejjel olajjal, sóval, cukorral pizzatésztát dagasztottam a kenyérsütögép tartályában. 4 cipót formáltam belöle.

A csülköket a kuktában babérlevéllel és egész borssal megföztem, utána kicsontoztam.

A savanyúkáposztát mivel vákumos csomagolás volt, nem dinszteltem meg, hanem rögtön a mustárral megkent, kerek formára kinyújtott pizzatészta felére tettem. Erre jött a darabokra tépkedett füstölt csülök, pár kiskanál tejföl és frissen örölt bors. Összecsuktam, a szélét jól összenyomkodtam.

Vízzel megkenve a forró sütöben kb. 25-30 percig sütöttem.



3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki:)Ötletes!!
    Amint apa megint itthon lesz,meg is lepem vele!!Biztos ízleni fog neki!!

    VálaszTörlés
  2. Mian, ;)))

    Hajnal, biztosan ízleni fog,jó étvágyat hozzá;)

    VálaszTörlés