Mélyfagyasztva csak Svájcban árulják, de nekünk nagyon megfelel a nem mélyhütött variáció is, ami egy müanyag tálkában kapható, olyasmiben mint a Philadelphia krémsajt.
30 dekás kiszerelésben árulják.
Ehhez a tiramisuhoz egy ilyen 30 dekás masszát használtam.
Hozzávalók:
30 deka gesztenyemassza, 20 deka Philadelphia jellegü krémsajt, kb. 1 deci "Schmand" vagyis 25%-os zsírtartalmú tejföl, 1 zacskó vaniliás cukor, 5 deka kristálycukor, rum, espresso, piskóta lap, kakaópor
A gesztenyét a krémsajttal, a zsíros tejföllel és a cukrokkal összekevertem.
A piskótából a desszertgyürüvel kerek formákat szabdaltam.
Meglocsoltam rumos espressoval, a gyürüt rajta hagytam és belekanalaztam egy adag gesztenyés krémet.
Erre megint egy rumos,kávés piskóta karika jött, majd a végén mégegy réteg krém.
A gyürükkel együtt a hütöbe tettem pár órára.
Utána a kinyomó lapát segítségével lehúztam a gyürüket a tornyokról és kakaóporral megszórva tálaltam.
Szia Erika!
VálaszTörlésDe jó neked, hogy te már tudsz gesztenyemasszát venni! :-( Itt nincs Migros a közelünkben, és ahogy írtad, tényleg nem lehet sehol sem kapni. Pedig úgy szeretem én is!! Lehet, hogy egy új hiányt fedeztünk fel a piacon? Hogyan lehetne a Németországban élöket gesztenyepürével ellátni és ezen módon meggazdagodni?? ;-D
A képek egyébként nagyon guszták, küdhetsz nekem fénypostán egy kis darabot! :-)
Üdv:Krisz!
Kriszti, a Migros online is müködik,gesztenyemasszát is küldenek;)
VálaszTörlésKöszönöm a dícséretet:)
Nagyon guszta! Nekem biztos ízlene,nagyon szeretem a gesztenyés édességeket! :)
VálaszTörlésKedves Erika!
VálaszTörlésKöszönöm szépen a tippet! :-)
Voltam ugyan tegnap az oldalukon, de nem láttam, hogy online is lehet rendelni. Ki is fogom próbálni, mert egy jó kis gesztenyés fagyira már rég fáj a fogam!! :-) A "Dörrbohnen" is nagyon érdekesnek hallatszanak! Imádom az ilyen különleges dolgokat!
Gyönyörüszép napot kívánok Neked sok napsütéssel! Üdv:Krisz! :-)
Szemi,nekünk is ízlett nagyon;)
VálaszTörlésKrisz,köszönöm, ragyogó napsütés van;)
VálaszTörlésSzia ! Nagyon tetszik az oldalad,én még most találtam rá. Szentestére ezt a gesztenyés tiramisut néztem ki desszertnek,de nem tudom hogy ez a mennyiség hány főre szól ? Köszi,Andi
VálaszTörlésKedves Andi,a piskóta lap és a kiszúró gyürü méretétöl függ,már nem emlékszem rá,hogy pontosan mennyi lett belöle,de 6 biztosan.
VálaszTörlésKellemes ünnepeket!
Köszönöm szépen a választ, majd jelzek hogy sikerült :-)
VálaszTörlésKellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok Neked, és persze minden kedves olvasódnak !
Andi