Oldalak

2011. november 18., péntek

SZÉLESMETÉLT SZÜZPECSENYÉVEL


A novemberi KIFÖZTÜK újságban jelent meg ez a receptem.

Hozzávalók 2 személyre:

30 deka szüzpecsenye,2 db. vöröshagyma,1 fokhagymagerezd, 20 deka szélesmetélt, só,bors, 3 ek. olaj, 20 db. zsályalevél,1 deci száraz sherry vagy fehérbor,4 deka jéghideg vaj

A húst fél centis szeletekre vágtam. A hagymát hosszában ketté,majd keresztbe fél centis fél karikákra szeltem. A fokhagymát felaprítottam.
A metéltet megföztem. A húst sóztam,borsoztam és egy serpenyöben 2 ek. olajon,erös lángon,mindkét oldalán, 3 percig megpiritottam,utána kivettem és félretettem.
A maradék olajat a serpenyöbe öntöttem és a hagymát közepes lángon üvegesre sütöttem, a zsályaleveleket és a fokhagymát hozzáadtam. A sherryt beleöntöttem, majd erös lángon redukáltam a levét.

A metéltet leszürtem. A húst visszatettem a serpenyöbe, a vajat belekevertem, füszereztem és a tésztával óvatosan összekevertem.
Zsályalevelekkel megszórva tálaltam.

4 megjegyzés: