Oldalak

2011. augusztus 27., szombat

HUGO-AZ IDEI NYÁR DIVATKOKTÉLJA





Barátnöm szülinapi buliján találkoztam vele elöször,tegnap én is elkészítettem.

Hozzávalók 1 személyre:

fél lime/ zöld citrom/ 4 kis darabba vágva, 2-3 citromfülevél, 1,5 deci prosecco vagy száraz pezsgö, bodzaszörp /ízlés szerint/, jégkocka

A lime darabokat kicsit megnyomkodva a citromfü levelekkel együtt beleteszük egy fehérboros pohárba, ráöntjük a hideg proseccot,majd a bodzaszörpöt és jégkockával kínáljuk.


2011. augusztus 3., szerda

SÜLT ZÖLDSÉGEK





Hozzávalók:

2 db. kis padlizsán, 2-3 szál újhagyma, 1 db.kápia paprika, 1 db.vastag sárgarépa, 2-3 gerezd fokhagma, só, bors, kb. 1 deci olivaolaj, parmezán

A padlizsánt megmostam és karikákra vágtam, besóztam,állni hagytam. A sárgarépát, fokhagymát és az újhagymát megpucoltam,a répát karikákra, a hagymát srég szeletekre, a fokhagymát kis darabokra vágtam. A kápia paprikát szintén felszeltem.

A padlizsánt kb. 10 perc után konyhai papír itatóssal leitattam.

A többi zöldséggel együtt egy nagy tepsibe tettem, füszereztem, leöntöttem az olivaolajjal és forró sütöben kb. 30 perc alatt megsütöttem.

Frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaltam.