2010. június 23., szerda
FETÁS,OLIVABOGYÓS RISOTTOVAL TÖLTÖTT SÜLT PARADICSOM
Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy darab paradicsom, 2 szál újhagyma, vaj, 20 deka risotto rizs, kevés fehérbor, fél liter zöldség alaplé, 10 deka juhfeta, 5 deka fekete, magozott olivabogyó, só, bors
a paradicsomszószhoz: a paradicsomok kikapart belseje, 1 hagyma, só, bors, cukor, olivaolaj
A paradicsomokat megmostam, levágtam a tetejüket, a csumájukat rajta hagytam. A belsejüket kikapartam, félretettem.
A risottóhoz egy kevés vajon a karikára vágott újhagymát megdinszteltem, majd rászórtam a rizst, üvegesre pároltam. Beleöntöttem a fehérbort, majd egy kevés alaplével felöntöttem. Lassan föztem, mindig pótolva az alaplevet. Füszereztem.
Közben az olivát és a fetát apróra vágtam, hozzákevertem a kész risottohoz.
Ezzel a masszával megtöltöttem a paradicsomokat.
A hagymát felaprítottam és olivaolajon a kikapart paradicsombelsövel kb. 20 percig, paradicsom szószt föztem. Füszereztem.
A töltött paradicsomokat egy tüzálló tálba tettem, köré öntöttem a szószt és a tetejüket ráhelyezve, 200 fokon, a középsö sínen, 25-30 percig sütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
szia orulok hogy ratalaltam a blogodra kedves alchri koszonom a sok jo receptet en is nagyon szeretek fozni koszi es gratulalok a nevem vajda hajnalka az imail cimem mucika26@yahoo.com
VálaszTörlés