2009. december 27., vasárnap
PEZSGÖS ZÖLDBORSÓKRÉMLEVES
Évek óta ezt a levest esszük Karácsonykor, de még nem szerepelt a blogomon. Idén is megföztem, utána jöttem rá, hogy a botmixerem még a pincében van valamelyik kartonban. Lerohantam, felhoztam és amikor be akartam kapcsolni láttam, hogy tönkrement. Így a robotgéppel pürésítettem. Finom lett így is. Van amikor még átszüröm egy finom szürön, most benne hagytam a lényeget;)
Hozzávalók:
40 deka mélyfagyasztott zöldborsó, diónyi vaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. liszt, 1/2 liter zöldségleves, só, bors, 1 üveg piccoló / 2 deci pezsgö/, tejszín
A vajon a zöldborsót puhára párolom, sózom, borsozom. Megszórom a liszttel, majd felöntöm a levessel, belenyomom a fokhagymát. Pár percig fözöm, majd a botmixerrel pürézem. Fél deci tejszínnel és a pezsgövel felöntöm. A maradék tejszínt felverem és egy-egy kiskanállal teszek a levesescsészébe.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon érdekes,jól hangzik!
VálaszTörlésBelly, isteni finom!;))
VálaszTörlésnagyon jól hangzik és szilveszter közeledtén nagyon jó ötlet is. sosem tudok mit kezdeni a megbontott pezsgövel.
VálaszTörlésNokedlis, érdemes kipróbálni!
VálaszTörlés