2009. július 21., kedd
SÁRGA RIZS CUKOR ÉS ZÖLDBORSÓVAL
Ezt a pontos leírást a cukorborsóról ITT oldalán találtam.
"Élénk zöld színű, zsenge borsófajta, melyet leszednek, mielőtt a borsószemek kifejlődnének a héjban. A cukorborsó egészben megehető, erre utal francia elnevezése is (mange-tout = „edd meg az egészet”). Tehetjük nyersen salátákba, rövid párolás/ főzés után pedig kitűnő köret, a lényeg, hogy roppanós maradjon."
Hozzávalók 2 személyre
25 deka cukorborsó, 1 hagyma, 10 deka rizs, 1 tk. kurkuma, 3 ek. olaj, 1 ek. liszt, 1 ek. paprika, 25 deka zöldborsó, só, bors
A rizst kurkumás, sós vízben megföztem. A hagymát vékony karikákra vágtam és a pirospaprikás lisztben megforgattam.
A cukorborsót megpucoltam, keresztbe félbevágtam.
A wokban az olajat felforrósítottam, kisütöttem benne a hagymakarikákat, félretettem.
Fagyasztott zöldorsót használtam, 1 percig forró vízben blansíroztam.
A wokban a hagyma után a fött rizst, a cukorborsót és a zöldborsót kevés olajon együtt átsütöttem. Füszereztem.
A piritott hagymakarikákkal tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szép a kurkumás rizs a cukorborsóval!!!
VálaszTörlésKedves Trinity, köszönöm a dícséretet;) Finom is volt, bár én a risottot jobban szeretem, ez férj kérésére készült.
VálaszTörlés*hmmmmm* nagyon szeretem a cukorborsót, el tudnám ma ebédre képzelni, ha lenne a hütöben - de sajnos nincs....
VálaszTörlésa kovászos uborkát még nem tudtam megcsinálni, mert nincs nagy üvegem. van esetleg egy tipped, hol tudnék venni? (írhatsz ide is: OrsolyaBrandt@gmx.de)
VálaszTörlés