Oldalak

2009. április 8., szerda

SÁRGARÉPÁS,VÖRÖS ÁFONYÁS MUFFIN


SÁRGARÉPÁS,VÖRÖS ÁFONYÁS MUFFIN

12 darabhoz

25 deka sárgarépa, 7,5 deka aszalt vörös áfonya /Cranberrys/,50 deka liszt, 1 kocka élesztö, 5 deka cukor, 1 deci langyos tej, 4 tojás, só

A répát megpucolni és finomra reszelni, az áfonyát apróra vágni, mindkettöt a liszttel összekeverni.

Az élesztöt elmorzsolni majd a cukorral, tejjel, 3 egész tojással és 1 tojás fehérjével, 1 csipet sóval összekeverni. Beleszórni a répás lisztet és jól összedolgozni.1 órát kelni hagyni.

Nekem elég lágy tészta lett belöle, a kenyérsütöben dagasztottam és kelesztettem.

Muszáj volt két evökanál segítségével a nyers masszát a muffin formákba adagolni.

A tojássárgáját 1 ek. vízzel összekeverni és megkenni a muffinokat.

15 percig kelni hagyni.

190 fokon a középsö sínen 20-25 percig sütni.

Még langyosan vajjal tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése