Oldalak

2009. január 12., hétfő

ZÖLDBORSÓS SERTÉSTOKÁNY


ZÖLDBORSÓS SERTÉSTOKÁNY

2 szelet sovány sertéshús csíkokra vágva, 1 hagyma, kb. 10 deka mirelit zöldborsó, fél deci fehérbor, 1-2 deci tejszín, 1 ek. liszt, mustár, citromlé, só, bors, petrezselyem

A hagymát vékonyra szeleteltem, egy kevés olajon üvegesre pároltam, majd rádobtam a csíkokra vágott húst. Együtt piritottam, majd leöntöttem a borral. Füszereztem és lefedve pároltam. Amikor már majdnem teljesen puha volt a hús, beleszórtam a zöldborsót és együtt, lefedve készre pároltam. Megszórtam a liszttel és felöntöttem a tejszínnel, addig föztem amíg kicsit besürüsödött. Mustárral, citromlével ízesítettem, petrzselyemmel megszórva, tarhonyával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése